Informationsportaler, fagsystemer og it-løsninger

  

Nyheder

Nyheder   135/144

Ny ejer styrker Tarius i USA

Ny ejer styrker Tarius i USA

5. nov. 2010

Schultz Information A/S har solgt datterselskabet Tarius til Ocean Ventures. Tarius leverer skræddersyet onlineinformation om lovgivning og krav til farmaceutiske virksomheder fra myndighederne i flere end 75 lande.

Hovedparten af Tarius' omsætning kommer fra den internationale medicinalindustri uden for Danmark. Schultz Information er derimod markedsledende i Danmark inden for digitale videnportaler og beslutningsværktøjer til myndigheder, organisationer og virksomheder. Tarius, som Schultz Information etablerede i 1993, har de fleste af sine væsentligste kunder i USA, hvor Ocean Ventures har et bredt netværk.

Produkter, medarbejdere og Tarius' direktør, Nina Lindholst, fortsætter uændret i selskabet. Omsætningen er efter en årrække med stabil vækst vokset markant de sidste 18 måneder. Navnlig i USA. Flerårige aftaler med nye kunder betyder, at Tarius ved årets udgang opnår en omsætning på det dobbelte af niveauet i 2008 og et tilfredsstillende overskud.

Adm. direktør i Schultz Information Mette Kaagaard begrunder salget med, at Tarius hos en ejer med internationalt fokus får bedre betingelser for fortsat vækst: "Vi er glade for aftalen, som betyder, at Tarius både får nye muligheder og bevarer kontakten til Schultz Information. Vi deler kompetencer og teknologi med Tarius, men Schultz Informations strategi fokuserer på helt andre kunder og forretningsområder. Med salget opnår Tarius adgang til et stærkere netværk i medicinalbranchen og repræsentation i USA. Det skaber bedre muligheder for at høste den fulde internationale effekt af de seneste produktlanceringer. Samtidig sikrer vi kontinuitet og driftssikkerhed over for Tarius' eksisterende kunder via en langsigtet samarbejdsaftale med Ocean Ventures om IT og support," siger hun.

Nina Lindholst, direktør og vice president i Tarius, siger: "Sammen med Ocean Ventures får vi et godt afsæt for at styrke virksomhedens synlighed på det globale marked og videreudvikle Tarius' produkter yderligere, så de matcher vores internationale kunders behov."

Tarius nåede i 2009 en omsætning på 12,8 mio. kr.

Yderligere information:

Mette Kaagaard, mk@schultz.dk, +45 6162 8373.
Nina Lindholst, nl@tarius.com, +45 2168 7065.

Schultz Information, der i august 2010 erhvervede selskabet Studie og Erhverv A/S, omsatte sidste år for 96 mio. kr. på digitale informationsløsninger. Schultz Information beskæftiger 83 medarbejdere og arbejder desuden med projekter vundet i partnerskab med andre virksomheder. Schultz Information kan næste år fejre to jubilæer: 350 år for virksomhedens etablering og 25 år som leverandør til den offentlige sektor af digitale informationsløsninger.

Ocean Ventures er et mindre private equity-selskab med investeringer i både USA og Europa. Siden etableringen i 2004 har selskabet investeret i virksomheder inden for såvel bioteknologi, nanoteknologi og it-systemer som forbrugsvarer. Selskabet har kontorer i Chicago og København.