Informationsportaler, fagsystemer og it-løsninger

  

Nyheder

Nyheder   19/144

Nyt jobcentersystem venter Vesthimmerlands Kommune

Nyt jobcentersystem venter Vesthimmerlands Kommune: Medarbejderne er spændte og klar til at komme i gang

15. aug. 2017

Til efteråret går Vesthimmerlands Kommune i drift med et nyt jobcentersystem. Den nordjyske kommune har nemlig netop indgået aftale med Schultz, der nu skal levere fagsystemet Schultz Fasit samt to digitale løsninger, som optimerer samarbejdet mellem kommune og borger.

Det er en direkte SKI-tildeling, der ligger til grund for valget af Schultz Fasit, og ikke mindst et grundigt forarbejde. Vesthimmerlands Kommune har nemlig valgt at engagere en ekstern konsulent til at vurdere, hvilket fagsystem der bedst kan være med til at understøtte kommunens beskæftigelsesindsats. Og valget faldt på Schultz Fasit.

I Vesthimmerlands Kommune glæder de sig til at tage den nye løsning i brug:

"Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang og har en forventning om, at vi får et system, der kan være med til at understøtte og udvikle vores medarbejdere, både på kort og på langt sigt. Jeg ved, at medarbejderne også er spændte og klar til at komme i gang," fortæller Rune Sørensen, proceskonsulent i Digitalisering og Udvikling, Vesthimmerlands Kommune.

Bedre samarbejde mellem kommune og borger
Ud over det nye fagsystem, der understøtter sagsbehandlingen i jobcentret, har Vesthimmerlands Kommune valgt at optimere deres beskæftigelsesindsats med to digitale løsninger fra Schultz, som på hver deres måde understøtter samarbejdet mellem kommune og borger ved at digitalisere ellers manuelle arbejdsprocesser.

Den ene løsning er Schultz Fremmøde, som digitaliserer registreringen af borgernes fremmøde ved aftalte tilbudsaktiviteter og overfører registreringen til jobcentrets fagsystem. En arbejdsgang, der for mange kommuners vedkommende foregår manuelt med kuglepen, afkrydsningslister og efterfølgende indscanning. Den anden løsning er Schultz Timeseddel, som giver mulighed for at registrere borgerens timeantal digitalt, hvorefter det ligeledes journaliseres i jobcentrets fagsystem.

Der bor omkring 37.000 borgere i Vesthimmerlands Kommune, hvor Schultz Fasit får 120 nye brugere, når kommunen går i drift 26. oktober 2017.