Informationsportaler, fagsystemer og it-løsninger

  

Jobs   2/7

Supporter

Schultz søger supporter til support af forretningskritiske IT-systemer

Brænder du for at yde den bedste support og service? Så har vi et spændende job til dig!

Schultz har stor succes og derfor høj tilgang af kunder, både til jobcentersystemet Schultz Fasit og til vores andre IT-systemer. Derfor udvider vi vores kundesupport yderligere, så vi fortsat kan levere en hjælpsom og professionel kundesupport.

Om jobbet
Du bliver en del af Schultz’ kundesupport, som supporterer alle Schultz’ kundevendte IT-systemer, med hovedvægt på Schultz Fasit, som udgør over 80% af vores samlede arbejdsmængde. Teamet modtager alle former for henvendelser fra vores kunder såvel som fejlmeldinger, spørgsmål til brug af systemerne, forslag til forbedringer samt henvendelser om assistance. Alle henvendelser registreres i vores servicedesk af hensyn til styring og rapportering til vores kunder. En stor del af sagerne behandles af kundesupport, mens andre eskaleres til andre dele af organisationen, som enten i samarbejde med kundesupporten eller selvstændigt færdigbehandler sagerne.

Dit arbejde vil hovedsageligt bestå i sagsbehandling af indkomne henvendelser på vores eget udviklede jobcentersystem Schultz Fasit, og det vil derfor primært være på dette, dit arbejde er centreret, men i nærmeste fremtid vil også andre løsninger skulle supporteres fra vores Kundesupport. Kundesupporten arbejder tæt sammen med vores leveranceafdeling, udviklingsafdeling og vores Service Delivery managers, og flere af de opgaver, der i dag eskaleres til disse afdelinger, er på vej ind i kundesupporten og forventes behandlet her. Dette sker for, at vi i højere grad kan efterleve de kontraktuelle forpligtigelser, og for at opnå en kortere sagsbehandlingstid, som ikke bremses af interne eskaleringer.

Om dig
Du er imødekommende, struktureret og detaljeorienteret. Du er god til at kommunikere skriftligt såvel som mundtligt, ligesom det er en forudsætning, at du taler og skriver dansk flydende og trives med en hverdag primært på telefon og bag skærmen. Du er god til at lære fra dig og er omhyggelig i dokumentation af dit arbejde samt har et godt overblik og kan jonglere med mange bolde i luften samtidig.

Din baggrund kan være en af nedenstående, men det kunne også være noget helt andet:
  • Du har tidligere arbejdet med applikationssupport og under stramme kontraktuelle servicemål med kendskab til og forståelse for objektrelaterede databaser, eller
  • Du har stor erfaring med beskæftigelsesområdet og kommer måske fra en stilling som sagsbehandler, jobkonsulent eller superbruger af en jobcenterløsning i et jobcenter
Har du kendskab til vores jobcenterløsning Schultz Fasit og Schultz Connect eller andre af vores løsninger, vil det naturligvis være et stort plus.

Vi tilbyder:
  • Et job i en innovativ, vidensbaseret og succesfuld virksomhed i stærk udvikling
  • Løbende kompetenceudvikling
  • En arbejdsplads med et højt fagligt niveau og masser af imødekommende, engagerede og kompetente kollegaer, der omgås hinanden i en uformel tone
  • Pensions- & sundhedsordning
  • Frokostordning, massageordning, løbeklub osv.
  • Central beliggenhed i Spinderiet lige ved Valby Station
Om Schultz
Schultz er en anerkendt leverandør af IT-projekter, fagsystemer og indholdsløsninger. Vi står bag flere af Danmarks stærkeste digitale værktøjer, der dagligt støtter tusindvis af fagfolk i deres arbejde med at rådgive og vejlede mennesker ud fra et korrekt og opdateret grundlag. Vi arbejder åbent og agilt i et tæt samarbejde med kunderne og sikrer derigennem ressourceoptimering, effektivisering og bedre service til brugerne.

Skal det være dig?
Har ovenstående vakt din interesse, vil vi meget gerne høre fra dig. Vil du høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte supportchef Betina Schandorph Korterup på mail bsk@schultz.dk eller 41 95 46 20.

Ansøgningsfrist: 15. august 2018.

Behandling af ansøgninger og indkaldelse til samtaler sker umiddelbart efter 15. august 2018.

Send din ansøgning.

 

Opslået
29. jun. 2018

Medarbejdertilfredshed i verdensklasse

Schultz ligger langt over gennemsnittet for danske arbejdspladser, hvad angår arbejdsglæde. Det viser en medarbejdertilfredshedsundersøgelse, som analysebureauet Ennova har lavet for Schultz. Læs mere.