Informationsportaler, fagsystemer og it-løsninger

  

Bøger

Bøger   7/38

Edderkoppen

Edderkoppen

Uddannelses- og erhvervsvejledning som vidensfelt

Forfatter: Heie, Birgit

Pris ekskl. moms: 289,00 DKK

Pris inkl. moms: 361,25 DKK

Leveringstid: 1-4 dage

Sider: 232 + indlagt planche

Serie: SE Vejledningsbibliotek

Udgivelsesår: 2010

Udgave: 2. udgave

ISBN / ISSN nr.: 978-87-7791-308-2

Edderkoppen udfolder uddannelses- og erhvervsvejledning som videnfelt og fagområde. Bogen giver det store overblik over hele feltet. Det vejledningsfaglige emneområde bliver introduceret og afgrænset, vejledningens begreber forklares, og fænomener beskrives.

Bogen er udformet som en miniencyklopædi, der beskriver og forklarer vejledningens terminologi og fænomener. Den bærende idé er en systematisk model: Edderkoppen. Spindet dækker hele vejledningsområdet, og bogen udreder tråde inden for både teori, metode, institutioner, praksis og politik. Edderkoppen henvender sig til studerende på vejlederuddannelserne, til folketings- og lokalpolitikere, der hurtigt vil sætte sig ind i state of the art på området, til ledere og medarbejdere på vejledningscentre og uddannelsessteder, på jobcentre og i a-kasser - og til alle andre, der er interesserede i vejledning.

2. udgave er gennemrevideret og opdateret med bl.a. nye institutioner og ikke mindst den seneste politiske udvikling.

"På vejlederuddannelsen og på vejlederkontoret vil bogen give selv garvede vejledere en oplevelse af overblik og hjælp til de situationer, hvor der kræves en argumenteret fremstilling af et vejledningstiltag."

Keld Andersen, Folkeskolen, oktober 2006

Anmeldelser

Keld Andersen, Folkeskolen.dk

H. Carsten Erichsen, Gymnasieskolen

Om forfatteren

Birgit Heie er cand.scient.bibl. og chefkonsulent hos Schultz. Hun har beskæftiget sig professionelt med vejledning siden 1988, bl.a. på AF, Danmarks Biblioteksskole og Rådet for Uddannelses- og Erhvervsvejledning (R.U.E.). Hun er ophavskvinde til adskillige hjemmesider om vejledning, bl.a. Vejlederforum, og hun har stået for udviklingen af VidensCenter for Vejledning.

Spar 20 %

Som medlem af Vejlederforum får du 20 % på alle titler i Vejledningsbiblioteket.

Log ind for at få rabat: Vejlederforum.

Læs mere om Vejledningsbiblioteket.