Informationsportaler, fagsystemer og it-løsninger

  

Bøger

Bøger   9/38

Fæste

Fæste

Dansk uddannelses- og erhvervsvejledning 1886-2009

Forfatter: Plant, Peter

Pris ekskl. moms: 368,00 DKK

Pris inkl. moms: 460,00 DKK

Leveringstid: 1-4 dage

Sider: 204

Udgivelsesår: 2009

Udgave: 2. udgave

ISBN / ISSN nr.: 978-87-7791-294-8

Dansk uddannelses- og erhvervsvejlednings historie
Fæste er Peter Plants klassiker om dansk uddannelses- og erhvervsvejlednings historie i en revideret og opdateret udgave af Fodfæste fra 1996. 

Vejledning gennem tiden for vejlederstuderende og praktiserende vejledere
Dansk uddannelses- og erhvervsvejlednings rødder går mere end 100 år tilbage og danner direkte eller indirekte grundlaget for dagens vejledningsindsats. Fæste skaber en historisk bevidsthed og er derfor velegnet på vejlederuddannelserne. Den sætter desuden perspektiv på enhver vejleders praksis.

Fra fodfæste til fæste på arbejdsmarkedet
Bogens titel er blevet kortere - det er nemlig ikke længere så sikkert, at vejledning kan hjælpe den enkelte med at få et fodfæste i uddannelser og på arbejdsmarkedet. I disse turbulente tider, hvor det fleksible arbejdsmarked snarere betyder usikkerhed og pludselige skift, kan der knapt blive tale om et fodfæste, men højst et fæste. Et midlertidigt holdepunkt.

"Man bør som professionel vejleder unde sig at læse denne bog fra ende til anden. Den giver et vældig godt indblik i, hvordan synet på og mulighederne for vejledning har udviklet og formet sig i relation til retningen af de politiske vinde."

Marianne Kemény Hviid, Uddannelsesbladet, maj 2010

Anmeldelser

Marianne Kemény Hviia, Uddannelsesbladet

Carsten Erichsen, Gymnasieskolen

Keld Andersen, Undervisere.dk

Karen Faurfelt, Center for Voksneuddannelse og Vejledning

Om forfatteren

Peter Plant er ph.d. og lektor ved Danmarks Pædagogiske Universitet. Han er en ofte brugt foredragsholder og workshopleder i ind- og udland og forfatter til en lang række bøger og publikationer. Peter Plant, der i 1998 blev valgt som 'Årets vejleder' i Danmark, er vicepræsident i the International Association for Educational and Vocational Guidance (IAEVG), verdensforbundet for uddannelses- og erhvervsvejledning.

Spar 20 %

Som medlem af Vejlederforum får du 20 % på alle titler i Vejledningsbiblioteket.

Log ind for at få rabat: Vejlederforum.

Læs mere om Vejledningsbiblioteket.