Informationsportaler, fagsystemer og it-løsninger

  

Løsninger

IT-projekter   7/8

Mitjobkompas

Din korte vej til job

Få hjælp til at finde ufaglærte jobs og jobs, som kræver en kortere uddannelse. Læs om jobindhold og uddannelser og find de aktuelle ledige jobs, der passer til dine styrker.

Se dine stærke sider

Få vist dine stærke sider og se, hvad du er god til. De job, du derefter får vist, tager udgangspunkt i dine stærke sider.


Se dine jobmuligheder

Se de job, som matcher dine styrker og hvor i landet, du har de bedste jobmuligheder.

Svar på spørgsmål

Svar på nogle spørgsmål og få afklaret dine stærke sider. Derefter kan du se, hvilke jobs der passer til dig, og hvor der er ledige jobs.Mitjobkompas.dk

For mange kan det være svært at sætte ord på egne stærke sider og ikke mindst bruge denne viden i en jobsøgning. Derfor har Schultz for Arbejdsmarkedsstyrelsen (AMS) udviklet Mit jobkompas.

Værktøjet er baseret på viden om personlige og sociale kompetencer og fungerer ved, at brugeren besvarer en række spørgsmål, som tilsammen danner en jobprofil. Denne jobprofil bliver matchet med annoncer for konkrete jobs, som man kan klikke sig videre til og læse mere om.

Komponenter i Mit jobkompas
Mit jobkompas består af tre dele:

  • En første del, hvor brugeren skal besvare en række spørgsmål så ærligt og umiddelbart som muligt
  • En anden del, hvor værktøjet præsenterer et bud på brugerens stærke sider
  • En tredje del, hvor værktøjet præsenterer en række jobtyper, både ufaglærte og faglærte, med tilhørende ledige jobs, der matcher brugerens stærke sider.

Når brugeren har dannet sin liste med mulige jobtyper, kan brugeren læse mere om jobbets indhold samt se en statistik for, hvor mange af netop den jobtype, der er blevet slået op og besat i de seneste to år. Brugeren kan også se hvor i landet, der er de bedste jobmuligheder for jobtypen og linke direkte videre til en beskrivelse af den uddannelse, der eventuelt kræves for at bestride jobbet.

Opretter brugeren en profil til Mit jobkompas, kan hun/han tilføje og/eller fjerne jobtyper efter eget valg samt oprette en jobagent, som sender sms-beskeder eller mail, når der opslås nye ledige jobs, der matcher brugerens stærke sider.

Indgående kendskab til målgrupperne
Schultz har en bred kundekreds inden for job- og beskæftigelsesområdet, heriblandt størstedelen af landets jobcentre og a-kasser. Schultz har udviklet Mit jobkompas til Arbejdsmarkedsstyrelsen baseret på vores indgående kendskab til målgrupperne.