Informationsportaler, fagsystemer og it-løsninger

  

Nyheder

Nyheder   88/141

Årsregnskab: Schultz kommer styrket ud af investeringsår

Schultz investerede i 2012 massivt i udviklingen af virksomheden, herunder specielt i et nyt fagsystem til Danmarks jobcentre, og samtidig formåede virksomheden at øge omsætningen og præstere overskud.

21. jun. 2013

Schultz-koncernen kommer ud af 2012 med endnu et flot regnskab, der med en omsætning på 100 mio. kr. leverer en vækst på fire procent. Koncernens aktive selskab, Schultz Information, øger samtidig sin egenkapital med fire mio. kr. til 36,1 mio. kr. og leverer et resultat på 5,5 mio. kr. før skat.

Vi er blevet taget flot imod i markedet med vores nye FASIT jobcenterløsning, og vi kommer til at udvide platformen til andre sagsområder fremover.

Mette Kaagaard, Adm. direktør Schultz

Forfølger det strategiske mål
Schultz gjorde allerede i 2011 klart, at det strategiske mål er at være en signifikant spiller på det offentlige IT-marked og her bruge sin viden om kommunal og statslig forvaltning til digitalisering af sagsbehandlingen og borgerdialogen. I 2012 investerede Schultz således et tocifret millionbeløb i udviklingen af fagsystemet FASIT Jobcenter, som i foråret 2013 gik i drift hos Vejle Kommunes 440 sagsbehandlere og andre aktører, og som nu er under implementering i Randers Kommune.

Samtidig med en succesfuld investering og en følgende styrket position i det offentlige marked øger Schultz omsætningen og egenkapitalen samt leverer et pænt overskud. Administrerende direktør i Schultz Information Mette Kaagaard siger:

"Vi er i Schultz stolte af vores årsresultat. Selvfølgelig ses det på vores overskudsgrad, at vi strategisk investerer i udviklingen af brugervenlige, fremtidssikrede og effektive forretningsløsninger til vores kunder. Vi er blevet taget flot imod i markedet med vores nye FASIT Jobcenter-løsning, og vi kommer til at udvide platformen til andre sagsområder fremefter. 2013 bliver således endnu et vækst- og investeringsår, hvor vi forventer en øget omsætning og et resultat lidt under 2012-niveau.”

Væksten i 2012 henter Schultz på nye forretningsområder. Og specielt er væksten i året baseret på kundetilpassede IT-projekter som fx Byg og Miljø, Jobbing.dk og ug.dk, hvor Schultz kan genbruge viden om det offentlige IT-landskab via høj kompetence inden for fx NemID, Det Fælles Datagrundlag og integration til KMD-systemerne.

Fuld fokus på den offentlige digitaliseringsproces
Schultz har gennem mange år været landets førende leverandør af lovportaler, og hovedparten af kommunerne bruger Schultz’ informationsløsninger til sikring af korrekt og lovmedholdelig sagsbehandling.

Netop det stærke udgangspunkt med solid erfaring i forvaltningen og borgerdialogen samt forståelse for kundens forretning giver kunderne stor tryghed i at samarbejde med Schultz også på IT-området. Om den kommende offentlige digitaliseringsproces siger Mette Kaagaard:

”De næste år har alle vores kunder fuld fokus på at leve op til den offentlige digitaliseringsstrategi. Ud over lovmæssige krav skal digitaliseringen understøtte kundernes afbureaukratisering og forenkling af arbejdsgange. Schultz’ mangeårige erfaring med kundernes forretningsprocesser og lovgivningen koblet med vores arkitekturviden om det offentlige IT-landskab gør os til en værdifuld digitaliseringspartner. Vi kommer til at levere digitaliseringsløsninger, som fjerner tunge manuelle sagsgange og leverer reelle gevinster. Dette både i de enkeltstående løsninger og på vores egen FASIT-platform.

FASIT-platformen skaber muligheder  
Ud over de to vundne udbud på sagsbehandlingsløsninger til hhv. Vejle og Randers Kommuners jobcentre forventer Schultz, at flere FASIT-kunder kommer til allerede i år. FASIT Jobcenter er udviklet på en Microsoft CRM-platform, som er let at integrere med fx den nye fælleskommunale rammearkitektur, og Randers Kommune bliver således den første kommune, der via FASITs integrationsservicer kan trække på informationer fra netop serviceplatformen.

FASIT-platformen kan ligeledes med fordel bruges som grundlag for andre fælleskommunale støtte- og ydelsessystemer, som Schultz kommer til at byde på i de kommende år.