Den nye LAB-lov træder i kraft 1. januar 2020, og med den følger en række ændringer for landets jobcentre. Hvad er op og ned i den nye lov? Hvad betyder de nye regler for sagsbehandlingen? Og hvordan skal beskæftigelsesindsatsen nu tilrettelægges? Der er hjælp at hente – hvad enten du har behov for et simpelt oversigtsskema over den nye lov eller rådgivning til at sikre en smidig implementering af forandringerne.

Få overblik over den nye LAB-lov

Er du i tvivl om, hvad der er op og ned i den nye LAB-lov? Vores fagspecialister har udarbejdet et skema, der giver dig skarpt overblik over indholdet i den nye lov med direkte links til lovbemærkningerne, som forklarer de enkelte regler.

Bliv klar til at arbejde efter den nye LAB-lov

Er du i tvivl om, hvad den nye lov betyder for dine arbejdsgange? Vi tilbyder kurser, der klæder dig på til at arbejde efter de nye regler.

  • Er du sagsbehandler, kan du samle dine kollegaer på et dagskursus, hvor den nye LAB-lov bliver gennemgået fra a-z. Hvad er nyt i forhold til den gamle, og hvad bør du være særligt opmærksom på? Læs mere om kurset.
  • Er du leder i jobcentret eller kommunen, kan du få et overordnet indblik i, hvad den nye lov betyder for tilrettelæggelsen af beskæftigelsesindsatsen. Kurset er online og varer 45 min.
    Læs mere, og tilmeld dig kurset.

Schultz Fasit er klar

Schultz Fasit vil naturligvis understøtte den nye lovgivning og de aftaler, der er indgået med STAR om IT-understøttelsen af regelforenklingen.

Du vil opleve, at nogle funktioner i Schultz Fasit ganske enkelt er forenklet væk, mens andre funktioner kommer til. Du vil fx kunne tilrettelægge nye kadencer for kontaktforløb, ligesom Schultz Fasit understøtter de ændrede arbejdsgange i forbindelse med a-kassernes nye rolle.

Når vi implementerer de nye ændringer, opdaterer vi selvfølgelig vores vejledninger og inviterer til et webinar, hvor du kan blive klogere på de nye funktioner.

Er I klar?

Forenkling eller ej. Den kommende reform vil stille nye og anderledes krav til jobcentrets arbejdsgange. Fx skal flere medarbejdere arbejde med borgerens Min plan og cv, mens den øgede frihed til samtalefrekvens skaber behov for opdateret overblik og tilpassede opfølgningsregler. 

Derfor tilbyder vi et konsulentforløb, hvor vi hjælper jer med at identificere de indsatser, der skal til for at sikre en smidig implementering af forandringerne og leve op til de nye krav:

  • Kortlægning af de aspekter i reformen, som har indflydelse på Schultz Fasit og de omkringliggende arbejdsgange.
  • Workshop, hvor listen kvalificeres, og indsatser tilpasses jeres organisation.
  • Komplet katalog over indsatser, der kan arbejdes ud fra – med eller uden yderligere hjælp fra Schultz.

Kontakt salgschef Bjarne Houtved på bho@schultz.dk eller telefon 41 95 47 79, hvis du vil høre mere.

Få essensen med

Når den nye lov træder i kraft i januar, dedikerer vores beskæftigelsesmagasin Schultz Essens et helt tema til regelforenklingen. Hvad er essensen af regelforenklingen? Og bliver det hele overhovedet mere enkelt?

Læs mere om Schultz Essens.

Bjarne Houtved
Salgsdirektør
+45 41 95 47 79