Som vi nævnte i sidste nyhedsbrev, er vi founding member i Nordic Legal Tech. Organisationen bygger bro mellem den juridiske branche og en række forskellige aktører inden for legal tech. Netværket giver rigtig god inspiration og mange nye samarbejdspartnere hos blandt andre techprovidere og advokathuse.  

 

I dette nyhedsbrev har vi sat Nicholas Hawtin, CEO i Nordic Legal Tech, stævne for en update på legal tech og ikke mindst det forretningsmæssige potentiale for branchens mange spillere. 

Potentialet er Nicholas Hawtins øjne enormt.  

 

”Vi har set det i andre brancher”, siger Nicholas Hawtin. ”Revisorfirmaets bogholder er for længst skiftet ud med software. Softwaren leverer de relevante data og analyser til revisorerne, der kan yde en langt mere kvalificeret rådgivning end før. Tilsvarende er potentialet enormt inden for legal. Der er meget rugbrødsarbejde, der kan automatiseres og således udføres bedre, hurtigere, billigere af software.” 

 

Det skaber ifølge Nicholas Hawtin store muligheder for bl.a. rådgiverbranchen, der får bedre, hurtigere og billigere ydelser end før, fordi personaleressourcerne kan bruges til juridisk rådgivning på baggrund af indsigter, der er hentet digitalt. 

 

”Et realistisk fremtidsscenarium kunne være, at en ung fuldmægtig i stedet for at skulle læse en kontrakt på 100 sider igennem på en time, kan få softwaren til at læse det hele igennem på 5 minutter og identificere de centrale dele af teksterne. Det vil klæde advokaterne på til at gøre det de er bedst til – at rådgive om kontraktens indhold .”

Der er meget rugbrødsarbejde, der kan automatiseres og således udføres bedre, hurtigere, billigere af software.

Nicholas Hawtin, CEO, Nordic Legal Tech

Men hvorfor er det på vej nu? 

”Udviklingen har været i gang længe,” siger Nicholas Hawtin. ”Men mest i små, lukkede kredse. Nu er teknologien klar til de tunge systemer, ligesom teknologileverandørerne forstår, hvor vigtigt det er, at løsningerne passer ind i arbejdsgangen. De integrerer produkterne i det daglige arbejde - i et flow, brugerne kender. ” 

 

Og det går hurtigt i disse år.  

 

”Vi ser rigtig mange spændende løsninger, hvor brug af software klæder specialisten på til at kunne levere solid rådgivning på et langt stærkere grundlag,”, siger Nicholas Hawtin. ”Hurtigere, bedre og billigere – til gavn for både rådgiver og kunde.”  

 

Udviklingen er ikke slut. Vi vil ifølge Nicholas Hawtin se væsentlige ændringer i branchen i de kommende år. De store gør meget selv. Andre vil levere løsninger, der vil hjælpe de mange 

 

”Potentialet er virkeligt stort,” siger Nicholas HawtinOp mod 70% af det arbejde, der foretages på et advokatkontor i dag, kan ikke betale sig med de nuværende forretningsmodeller. Der er derfor store fortjenester at hente ved at automatisere arbejdet. Det vil give flere kunder flere ydelser og stor værdi til kunderne.” 

Vil du holdes opdateret om Schultz Legal Research?

Relaterede nyheder

Historiske domme
500 historiske domme fra Plesner bliver en del af Schultz Legal Research
Plesner hilser konkurrencen på markedet for historiske domme velkommen.
Paragraf Zoom
Paragraf zoom - en enkel og direkte vej til netop den paragraf du søger
Find en specifik lov eller særlig paragraf.
Brugere tester og giver feedback
Brugere tester og giver feedback
Kommende brugere sikrer relevans og brugervenlighed.
Kasper Bundgaard
Salgschef
+45 81 77 68 44