Anja Staugaard er advokat og er specialiseret indenfor retsområdet, hvor hun de sidste 20 år har beskæftiget sig med arbejds- og ansættelsesret hos nogle af de største advokatselskaber. I 2019 etablerede hun sit eget advokatfirma med speciale i netop arbejds- og ansættelsesret. Vi mødte Anja til en snak om specialet, og hvordan hun bruger juridisk informationssøgning i sin hverdag, efter hun er blevet selvstændig.

Valget om at blive selvstændig
Anja er en af de advokater, som har valgt at springe ud som selvstændig. Hun har i dag advokatfirmaet Anja Staugaard, hvor hun rådgiver og hjælper virksomheder med arbejds- og ansættelsesret. Og hun er ikke den eneste advokat med det speciale, der har valgt at træde ud af et stort selskab til fordel for at have sit eget – og det har hun et bud på, hvorfor:

”Jeg har rådgivet virksomheder i mange år, og det er et speciale, som er meget personbåret, og hvor det ikke kræver en masse mennesker omkring kunden for at finde den bedste løsning. Derfor er det også et speciale, som er egnet til et mindre set-up.”

Anja Staugaard er en af de advokater som har valgt at etablere sig som selvstændig, efter at have arbejdet mange år i større advokatvirksomheder. Se videoen, og hør Anja sætte ord på, hvordan hun som selvstændig, har oplevet et endnu større behov for at have gode værktøjer til at understøtte sin juridiske informationssøgning. 

Jeg har rådgivet virksomheder i mange år, og det er et speciale, som er meget personbåret, og hvor det ikke kræver en masse mennesker omkring kunden for at finde den bedste løsning. Derfor er det også et speciale, som er egnet til et mindre set-up.

Anja Staugaard, advokat og specialist indenfor retsområdet

Et værdifuldt værktøj
Efter at have startet sit eget, har Anja skulle afsøge markedet for løsninger, der kunne understøtte hendes advokatarbejde mest effektivt, herunder sin juridiske informationssøgning. Og hun lægger ikke skjul på, at hendes behov for at kunne foretage en effektiv juridisk informationssøgning er blevet større, efter hun er blevet selvstændig:

”Jeg har altid brugt juridiske informationsværktøjer, men jeg bruger det meget mere nu. De værktøjer, jeg bruger nu, hjælper mig også der, hvor jeg før i tiden ville have spurgt en dygtig student.”

Anja bruger informationsværktøjer på tværs af leverandører, hvor Schultz’ Arbejdsretsportalen er en af dem:

”Jeg var i tvivl om, hvorvidt værdien af Arbejdsretsportalen kunne retfærdiggøre den ekstra udgift, det ville betyde for mig. Men portalen skiller sig ud, fordi der er meget indhold, som jeg ikke kan få fra mine andre kilder. Også litteraturen fra Djøf og DA, som er en integreret del af løsningen, er virkelig gode.”

Anja afslutter med, at søgningen med fordel kunne gøres anderledes, så det bliver nemmere at filtrere og fremsøge lige præcis de informationer, man har brug for.

Jeg var i tvivl om, hvorvidt værdien af Arbejdsretsportalen kunne retfærdiggøre den ekstra udgift, det ville betyde for mig. Men portalen skiller sig ud, fordi der er meget indhold, som jeg ikke kan få fra mine andre kilder. Også litteraturen fra Djøf og DA, som er en integreret del af løsningen, er virkelig gode.

Anja Staugaard, advokat og specialist indenfor retsområdet

Schultz Legal Research som supplement
Vi glæder os til at kunne opfylde Anjas ønsker, når Arbejdsretsportalen lanceres på Fundament platformen, hvor Anjas ønsker om søgning og filtrering bliver opfyldt. Derudover glæder vi os til at give Anja prøveadgang til Schultz Legal Research, når denne løsning lanceres til efteråret. Vi håber, at også Schultz Legal Research vil kunne hjælpe Anja Staugaard som juridisk kilde på samme måde som Arbejdsretsportalen.

Tilmeld dig Schultz Legal nyhedsbrev

LÆS OGSÅ

Schultz Legal Arbejdsret - Lovportal til ansættelsesret og personalejura
Få online adgang til over 22.000 afgørelser i fuldtekst
Legal tech løsning til fyldestgørende juridisk informationssøgning.
Intelligent juridisk informationssøgning
Schultz Legal Research er din vej til nem og fyldestgørende juridisk informationssøgning
Kasper Bundgaard
Salgschef
+45 81 77 68 44