Mere præcis juridisk rådgivning og et øget sagsantal. Det er nogle af de fordele, som daglig leder i Den Sociale Retshjælps Fond Johanne Daasbjerg fremhæver, efter fondens mange frivillige for første gang har fået et værktøj til juridisk informationssøgning.

Der er mange frivillige kræfter i Den Sociale Retshjælps Fond, som hver dag hjælper udsatte borgere i hele landet med juridisk rådgivning. Jurastuderende, der vil prøve kræfter med praksis, og fuldtidsarbejdende advokater og jurister, der tager en ekstra tørn efter arbejdstid. Indtil nu har de mange frivillige ikke haft et værktøj til juridisk informationssøgning, for som social retshjælp er pengepungen ikke prangende. Så da Schultz Legal Research kom på markedet, var Den Sociale Retshjælp Fond ikke længe om at slå til, og i dag har samtlige frivillige adgang til løsningen.

”Før vi fik Schultz Legal Research, brugte vi meget tid på at finde information på forskellige hjemmesider, fx på Ankestyrelsens hjemmeside eller hos de forskellige klageinstanser,” fortæller Johanne Daasbjerg:

”Nu er det hele samlet ét sted. Det er en kæmpe hjælp.”

Nu er det hele samlet ét sted. Det er en kæmpe hjælp.

Johanne Daasbjerg, daglig leder, Den Sociale Retshjælps Fond

Mere præcis og transparent juridisk rådgivning

For Johanne Daasbjerg og hendes kollegaer er det ikke blot blevet nemmere at yde juridisk rådgivning. De har også mulighed for at give en mere præcis og transparent juridisk rådgivning.

”Det er en stor fordel, at man kan finde samtlige vejledninger og bekendtgørelser i hovedloven, og at det hele er samlet på en nem og intuitiv måde, så man har overblik,” fortæller hun:

”Nu kan vi lave præcise referencer til forarbejdernes kilde, så vi kan give en mere præcis juridisk rådgivning,” konkluderer hun.

Borgeren bliver sendt godt videre

Den Sociale Retshjælps Fond fører ikke sager helt til domstolene. Derfor betyder det ekstra meget, at de frivillige har mulighed for at lave et godt stykke forarbejde for borgeren, hvis sagen skal videre i retten.

”Vi pakker ikke sager for borgeren, men nu har vi mulighed for – uden at det tager længere tid – at videreformidle det relevante lovstof uden at skulle klippeklistre forskellige steder fra. Samtidig er lovstoffet virkelig præcist og koncist. Forhåbentlig betyder det, at borgeren kan spare meromkostninger på en advokat, fordi advokaten ikke skal bruge ekstra timer på at finde frem til det samme.”

Vi kan hjælpe flere borgere

For de mange frivillige betyder det nye juridiske værktøj, at de nu kan hjælpe endnu flere udsatte borgere, der har behov for juridisk bistand.

”Vores sagsbehandling er blevet hurtigere. Det tager ikke så lang tid at finde det rigtige lovstof, fordi vi ikke skal omkring så mange forskellige hjemmesider. Det har virkelig hjulpet vores arbejde,” konkluderer Johanne Daasbjerg.

”Jeg tror, at vi kan spare fem minutter pr. klient. I år har vi allerede hjulpet mere end 1.500 klienter, så det bliver til en del i længden.”

Jeg er godt klar over, at Schultz er en virksomhed, der skal have tingene til at løbe rundt, men der er noget andet inde bag. En etisk moral og eksistensberettigelse. Det gør, at vi kan sige, at vi er stolte af at bruge Schultz. Jeg tror, at Schultz Legal Research er fremtiden.

Johanne Daasbjerg, daglig leder, Den Sociale Retshjælps Fond

Trygt og ordentligt samarbejde

Når talen falder på samarbejdet med Schultz, bruger Johanne Daasbjerg udtryk som hjertevarmt og ordentligt.

”Samarbejdet har altid været hjertevarmt. Det føles trygt, gennemsigtigt og ordentligt. Man kan mærke, at vi har samme værdisæt, og at vi brænder for det samme. At hjælpe borgere på bedste vis og gøre lovstof nemt tilgængeligt. Vi har et fælles sigte mod noget andet,” siger hun.

”Jeg er godt klar over, at Schultz er en virksomhed, der skal have tingene til at løbe rundt, men der er noget andet inde bag. En etisk moral og eksistensberettigelse. Det gør, at vi kan sige, at vi er stolte af at bruge Schultz. Jeg tror, at Schultz Legal Research er fremtiden.”

Om Den Sociale Retshjælps Fond
Den Sociale Retshjælps Fond er en social retshjælp, der yder juridisk rådgivning til borgere, der befinder sig under indtægtsgrænsen for fri proces. Fonden er karakteriseret ved at have en helhedsorienteret tilgang til borgeren og yder således og gældsrådgivning i de tilfælde, hvor det er relevant. Derudover består Den Sociale Retshjælps Fond af en politisk afdeling, der dokumenterer de problemer, som klienterne oplever, og taler deres sag i medierne og over for politikerne for at kunne forbedre de overordnede forhold for målgruppen.

Læs også

Legal tech løsning til fyldestgørende juridisk informationssøgning.
Schultz Legal Research
Læs mere om Schultz Legal Research - Din vej til hurtig og fyldestgørende juridisk informationssøgning
På de enkelte lovparagraffer finder du de officielle lovbemærkninger, så du hurtigt kan danne dig et overblik over motiverne bag paragraffen.
Schultz Legal nyhedsbrev
Hold dig opdateret om vores nye juridiske værktøj, der giver adgang til en komplet lovsamling
Brugere tester og giver feedback
Schultz Legal Research vil skabe dynamik i markedet
Schultz Legal Research er blevet til i samarbejde med Danske advokater og flere store, danske advokatfirmaer. Hør, hvorfor vores udviklingskunder er gået ind i samarbejdet.
Kasper Bundgaard
Salgschef
+45 81 77 68 44