Savner du faglig inspiration? Eller kunne du godt bruge en forklaring af udvalgte komplicerede regler indenfor dit fagområde? Faglig Fredag er et nyt koncept, der består af en serie faglige webinarer, som afholdes en gang om måneden.

Hvad er Faglig Fredag?

Her kan I møde en række eksperter indenfor forskellige områder af den kommunale sagsbehandling, som deler deres viden med jer.

Faglig Fredag kombinerer faglighed og fornøjelse - I bliver både inspireret, klædt bedre på, og svært lovstof bliver formidlet og forklaret let og levende.

Faglig Fredag er altid live, altid gratis og varer aldrig mere end en time.

DERFOR SKAL DU TAGE PÅ FAGLIG FREDAG-WEBINAR

Målgruppe

Faglig Fredag-webinaret er særligt målrettet alle jer, der arbejder med kommunal sagsbehandling. Hvert webinar har sin egen målgruppe, hvor nogle vil samle mange med brede temaer, og andre vil samle færre med et mere specifikt fagområde.

Udbytte

Faglig Fredag er en nem investering i jeres faglige ballast. Det er ikke et kursus fra A-Z, men I får faglig inspiration, overblik over og forklaring på regler i lovgivningen – alt sammen på under en time.

Det er gratis at deltage i webinaret.

Formidlingen var absolut fremragende,  inspirerende og klar i tale og skrift - så webinaret var relevant for "en gammel rotte". Det talte fint ind i vores aktuelle modernisering af vores skriftlige formidling af afgørelser til borgerne.

Deltager på Faglig Fredag: Den gode afgørelse

Kommende Faglige Fredage

De svære sager i rehabiliteringsteamet
med Susanne Wiederquist

Den 24. marts 2023 kl. 9.00-9.45

Der gælder særlige regler for sager i rehabiliteringsteamet, og især sager med oplysninger fra flere forskellige forvaltninger kan være svære at håndtere. Det kræver faglighed i form af en helhedsvurdering og stærk dokumentation. Vil I have styrket jeres faglige ballast, når I skal håndtere og afslutte vanskelige sager, er dette webinar relevant for jer.

Introduktion til barnets lov
med Bente Adolphsen

Den 28. april 2023 kl. 9.00-10.00

Hvad er formålet med barnets lov? Hvordan er loven bygget op? Og hvad er nyt? Hvis du vil forberede dig på barnets lov, og hvad loven kommer til at betyde i praksis, er dette webinar relevant for dig. Barnets lov afløser reglerne i serviceloven om særlig støtte til børn og unge. Reglerne kommer også til at gælde for børn og unge med funktionsnedsættelser. 

Tidligere Faglige Fredage

Arbejdsevnen – Hvad, hvornår og hvordan?
med Peter Gasbjerg

Den 24. februar 2023

I dette webinar gennemgik vi arbejdsevnen, der er omdrejningspunktet for alle sager om revalidering, fleksjob, ressourceforløb og førtidspension.

Materiale

Du kan se optagelsen af Faglig Fredag - Hvad, hvornår og hvordan? her.

Du kan downloade slides fra Faglig Fredag - Hvad, hvornår og hvordan? her.

Servicelovens § 83 eller § 85?
med Pernille Dalmar

Den 27. januar 2023 

I dette webinar gennemgik vi, hvornår en borger er berettiget til socialpædagogisk støtte, eller hvornår borgeren i stedet skal bevilliges hjælp efter reglerne om praktisk hjælp i hjemmet.

Materiale

Du kan se optagelsen af Faglig Fredag - Servicelovens § 83 eller § 85 her.

Du kan downloade slides fra Faglig Fredag - Servicelovens § 83 eller § 85 lige her.

Vi fik nogle spændende spørgsmål før, under og efter webinaret - Dem kan du læse svarene på her.

Den Gode Afgørelse med Peter Dyrbye

Den 2. december 2022

I dette webinar gennemgik vi de enkelte elementer i den gode afgørelse og kravene til indholdet.

Undervejs i webinaret kom vi med tips og tricks til at styrke det faglige indhold og samtidig gøre afgørelsen mere forståelig. 

Materiale

Du kan se en video fra Faglig Fredag - Den Gode Afgørelse her.

Du kan downloade slides fra Faglig Fredag - Den Gode Afgørelse ved at klikke her.