Det startede med en udvikler, der fik idéen til at sætte sig sammen nogle kollegaer og se videoer fra de store .NET-konferencer. Med popcorn og cola i Valby Kino. Her tre år senere har konceptet udviklet sig, og den 29. november slår Schultz dørene op til en noget anderledes Kinokonference. 

I år er videoerne nemlig afløst af besøg af nogle af de helt store idoler inden for softwareudvikling og innovation. På talerstolen i Valby Kino finder man fx en af bagmændene bag ”Det agile Manifest” Alistair Cockburn, skaber af C4-modellen Simon Brown samt Sam Newmann, som har tegnet stregerne til moderne mikroservicearkitektur.

Kurateret kompetenceudvikling

Kinokonferencen er et alternativ til den gængse form for kompetenceudvikling, hvor medarbejderne deltager i forskellige konferencer eller sætter sig på hver sin skolebænk.

- Når alle hører de samme talks, får vi et fælles fagligt fundament, fortæller CTO i Schultz Morten Maate, der kalder konferencen en fejring af fagligheden:

- Udviklere er stolte af deres håndværk. Uanset om man går mest op i teknologien eller samarbejdet, så går man op i sin faglighed. Og den er værd at fejre.

Samtidig lægger han vægt på, at Kinokonferencen er en måde at skræddersy kompetenceudvikling til sin forretning, så både medarbejdere og kunder får størst mulig værdi ud af det. 

- Kinokonferencen er kurateret ret præcist efter vores egne teknologivisioner og forretningsbehov, lyder det fra Schultz’ CTO, som tiltrådte sin stilling tidligere på året.

Samarbejde over broen

For første gang henvender Kinokonferencen sig ikke kun til de teknologinteresserede i Schultz. Konferencen er nemlig målrettet hele værdikæden fra salg til support og byder på oplæg fra bl.a. innovationsekspert Line Lyst, tidligere CIO i Matas Thomas Grane og kommerciel direktør i Lunar Anne Marie Kindberg.

- Årets tema er samarbejde over broen, forklarer Morten Maate med henvisning til, at Schultz er beliggende på to forskellige adresser forbundet af en gangbro: 

- Metaforen betyder, at man nogle gange skal huske at gå over broen for at samarbejde med andre i værdikæden. Vi ønsker en stærk sammenhængskraft på tværs af alle de interessenter, der indgår, når man bygger software. Med årets Kinokonference forsøger vi at skabe nogle rum, hvor det er meningsfyldt at lære sammen med hver sit faglige perspektiv.

Kinokonferencen løber af stablen den 29. november 2023 i Valby Kino og er en del af en hel uge med workshops og talks målrettet medarbejdere i Schultz.

Kinokonferencen er kurateret ret præcist efter vores egne teknologivisioner og forretningsbehov.

Morten Maate, CTO, Schultz