Forfatter: Løve, Tove

Pris: 284,- kr. ekskl. moms / 355,- kr. inkl. moms

Leveringstid: 1-4 dage

Sider: 438

Udgivelsesår: 2009

Udgave: 3. udgave, 1. oplag

ISBN / ISSN nr.: 978-87-609-2498-9

Vejledning ansigt til ansigt handler om den individuelle uddannelses- og erhvervsvejledning. En vigtig pointe er, at uanset hvilke teorier man som vejleder vælger at bygge på i sin praksis, så udvikler man en personlig tilgang. I sin fremtrædelsesform vil denne personlige tilgang være præget af bl.a. ens kommunikative evner, ens personopfattelse og ens vejledningsetiske stillingtagen. Disse og andre aspekter ved den personlige tilgang bliver grundigt behandlet.

Bogen er tænkt dels som en håndbog for nuværende vejledere, dels som en indføring for nye vejledere. Bogen er i høj grad også brugbar som inspiration for undervisere af vejledere.

Bogen kan anbefales til at sætte perspektiv i dagligdagen på vejlederkontoret og er en uomgængelig grundbog på vejlederuddannelsen.

Keld Andersen, Folkeskolen.dk

Bogen formidler viden om bl.a.:

  • Karriereteorier, kommunikation, vejledningsteorier og vejledningsfærdigheder samt valg-, målsætnings- og planlægningsprocesser
  • Vejlederrollen og vejlederes handlemuligheder

Bogen indeholder øvelser i bl.a. opmærksomhed, aktiv lytning og spejling, anvendelse af spørgsmål, konfrontation og tolkning samt i tilrettelæggelse af målsætnings- og planlægningsforløb.