Perspektiv er konferencen, der samler arbejdsmarkedschefer og jobcenterledere til et indholdsrigt døgn med netværk, oplæg, sparring og ikke mindst inspiration fra jobcentrenes egne praktiske erfaringer med indsatser, der virker.
Konferencen bliver faciliteret af journalist Nynne Bjerre Christensen.
Program torsdag 25. april
- kl. 11.30-12.00
Ankomst -
kl. 12.00
Frokost i Dansesalen -
kl. 12.45
Velkomst i Riddersalen -
kl. 13.00
Frihed og forenkling
En reform med fokus på frihed og forenkling er på vej, og jobcentrene står (måske?) overfor gennemgribende forandringer. Der er mange synsninger om jobcentrene, men fremtidens beskæftigelsesindsats bør funderes på forskning om, hvad der virker.
Hvilke indsatser kan vi med fordel tage med videre? Hvilke bør vi lade blive tilbage? Og hvor i beskæftigelsesindsatsen er der plads til forbedring?
Professor Thomas Bredgaard, Aalborg Universitet -
kl. 13.30
Kandidatanalysen 2024
Morten Ballisager, direktør i Konsulenthuset ballisager, gennemgår de vigtigste tendenser i den netop publicerede Kandidatanalyse 2024.
Direktør Morten Ballisager, Konsulenthuset ballisager -
kl. 14.00
Slip den kunstige intelligens fri
Vejle Kommune har lanceret deres egen ChatGPT "Bertha", der giver medarbejderne let adgang til at arbejde med generativ AI-teknologi. Løsningen giver desuden bedre mulighed for at benytte Vejle-specifikke informationer. Hør om Vejle Kommunes erfaringer og indsigter i at navigere i AI-landskabet.
Digitaliserings- og IT chef Brian Slot, Vejle Kommune - kl. 14.25
Kaffepause med kage - kl. 14.55
Få indblik i Schultz’ AI-chatbot til beskæftigelsesområdet.
- kl. 15.25
Bring ny teknologi i spil – målbare effekter hos medarbejdere og borgere
Hvordan får man sine medarbejdere med på idéen, når nye digitale værktøjer skal anvendes i sagsbehandlingen?
Roskilde og Slagelse præsenterer eksempler på forskellige ledelsesmæssige tilgange til implementering af ny teknologi i jobcentret, og fortæller hvordan effekten af anvendelsen har vist sig for både ledelsen, medarbejderne og borgerne.
Teamleder Maria Dangvard Jensen, Roskilde Kommune
Afdelingsleder Troels van Dijk, Slagelse Kommune - kl. 15.55
Én indgang - én plan
Som led i Frikommuneforsøget samlede Allerød Kommune sociale indsatser med beskæftigelsesindsatsen for at kunne lave en koordineret og helhedsorienteret indsats og plan for borgerne. Dette betyder, at rådgiverne er myndighed på både servicelov og LAB, og at borgeren har én indgang til kommunen og får én samlet plan.
Teamleder Lucy Gausbo, Allerød Kommune
- kl. 16.20
Bedre understøttelse og inddragelse af udsatte borgere med beskæftigelsespotentiale
Forretningsudviklingschef, Simon Kohrtz, Schultz
- kl. 16.50
Pause
- kl. 17.15
Ledelse i praksis
Som inspiration til din daglige ledelse får du indblik i Nikolaj Jacobsens erfaringer med ledelse af talenter, high performance og opgøret med eksisterende praksisser. Der er altid andre veje mod målet end det konventionelle, og det kræver meget at få en samling individualister til at fungere som en homogen enhed.
Nikolaj Jacobsen, landstræner for det danske herrelandshold i håndbold
- kl. 18.15
Before dinner drinks
- kl. 18.15
Middag
- kl. 22.00
Bustransport til Hotel Nyborg Strand
Program fredag 26. april
-
kl. 08.20
Bustransport fra Hotel Nyborg Strand til Holckenhavn Slot -
kl. 09.00
Velkommen til dag 2 -
kl. 9.10
Fremtidens beskæftigelsesindsats: Hvad ved vi, og hvad venter vi svar på?
Beskæftigelsesindsatsen er under forandring. Flere politiske aftaler er allerede indgået, og flere er på vej. Når ekspertgruppen offentliggør deres anbefalinger, får vi større klarhed over, hvordan fremtidens beskæftigelsesindsats kan se ud. Hvad ved vi nu? Hvad venter vi svar på? Og hvor går vi hen, når vi går herfra?
Kontorchef Christian Solgaard, Beskæftigelsesministeriet -
kl. 10.00
Få indblik i Randers Kommunes strategiske plan for beskæftigelsesområdet og hvordan BI kan bruges i en udviklingssammenhæng.
Arbejdsmarkedschef Søren Sneftrup, Randers Kommune
-
kl. 11.00
Tillidens taburet: Sådan opbygges tillid
Beskæftigelsesindsatsen er et af de mest regulerede og kontrollerede forvaltningsområder. Dét vilkår påvirker organisationen.
Men heldigvis er styring og struktur ikke uforeneligt med tillid. Tværtimod øger tillidsbaseret ledelse både arbejdsglæde og produktivitet.
Tillidens taburet er en ny måde at arbejde med tillidsbaseret ledelse, som lægger op til, at man som leder skal sikre, at tillid understøttes gennem struktur og kultur. Samtidig udvider den vores klassiske fokus på tillid mellem leder og medarbejder til også at understrege vigtigheden af at nære tillid både internt i teamet og på tværs i det store fællesskab på arbejdspladsen.
Multi-level tillidsbaseret ledelse – hvad kræver det af lederen? Hvad kræver det af medarbejderen? Og ikke mindst – hvilken værdi kan det skabe på arbejdspladsen?
Lektor Tina Øllgaard Bentzen, Institut for Samfundvidenskab og Erhverv, Roskilde Universitet -
kl. 11.30
Afrunding og tak for i år - kl. 11.45
Sandwiches to-go
Tid og sted
Torsdag 25. april kl. 12.00 - fredag 26. april kl. 12.00
Holckenhavn Slot
Holckenhavn 1
5800 Nyborg
Deltagerprisen er kr. 3.995,- ekskl. moms
Med i prisen er overnatning på Hotel Nyborg Strand og bustransport til hotellet torsdag aften og retur til Holckenhavn fredag morgen.
OBS! Tilmeldingen er lukket
Vi har nu lukket for tilmeldinger, men kontakt os, hvis du vil sættes på ventelisten og kontaktes i tilfælde af afbud. Skriv til Mette Bygum: mbb@schultz.dk
Afbud
Ved afbud senere end 30 dage før afholdelse, opkræves 50% af deltagergebyret. Ved afbud mindre end 7 dage før afholdelse, opkræves hele deltagergebyret.
Afbud skal ske skriftligt pr. mail til Mette Bygum: mbb@schultz.dk