Fredag den 19. marts deltog Schultz i et møde med regeringens kommission for andengenerationsreformer for at præsentere fem bud på, hvordan digitalisering kan bruges som løftestang for beskæftigelsesindsatsen.

I efteråret nedsatte regeringen en kommission for andengenerationsreformer, som har til formål at finde nye veje til at øge beskæftigelsen og håndtere de komplekse udfordringer, som tidligere reformer ikke i tilstrækkeligt omfang har været i stand til at tage hånd om. Schultz’ adm. direktør Simon Svarrer og direktør for Job og velfærd i Schultz Michael Knudsen var i fredags inviteret med til et kommissionsmøde for at give indsigt i Schultz’ fem bud på, hvordan digitalisering kan bruges som løftestang for beskæftigelsesindsatsen.

”Schultz har fremlagt nogle virkelig interessante bud på nye veje til at styrke beskæftigelsesindsatsen,” fortæller Nina Smith, der er professor i økonomi ved Aarhus Universitet, og som står i spidsen for kommissionen:

”Generelt er der meget fokus på at forenkle reglerne i beskæftigelsesindsatsen, men sandheden er nok, at det aldrig bliver rigtigt enkelt i et velfærdssamfund som vores. Derfor skal vi også have digitalisering i spil. Schultz’ initiativer er eksempler på noget af det, vi gerne vil gøre noget ved. Men det er selvfølgelig vigtigt, at dette sker med inddragelse af dem, som arbejder med det i praksis.”

Fem digitale bud på forbedringer af beskæftigelsesindsatsen 

Schultz har identificeret de fem digitale bud at imødegå den milliardbesparelse, som beskæftigelsesområdet står over for i kølvandet på aftalen om ret til tidlig pension. De fem digitaliseringsbud er: 

  1. Digital aktivering 
  2. Digitale og differentierede samtaler 
  3. Automatisering af interne administrative processer 
  4. Flere selvbetjente borgere 
  5. Mere selvbetjente virksomheder 

Læs mere om de fem digitale bud.

Mødet mellem Schultz og kommissionen lader ikke til at være det sidste, for nysgerrigheden fra kommissionens side var stor. 

”I kommissionen vil vi gerne være løsningsorienterede og tænke i, hvordan vi kan gøre tingene bedre. Vi vil helt sikkert dykke ned i nogle af de elementer, som Schultz og andre arbejder med. For ét er den offentlige besparelse, men det her kan potentielt også få positiv betydning for kvaliteten af den service, borgeren oplever,” ræsonnerer Nina Smith.   

Læs også

8 datasæt, du bør følge som jobcenterleder
Schultz' forretningschef Nanna Kragh Hansens råd til databaseret ledelse på beskæftigelsesområdet
Cecilia Lonning-Skovgaard: Vi skal udnytte de digitale muligheder
Det er vigtigere end nogensinde at tænke digitalisering ind i beskæftigelsesindsatsen, mener den københavnske beskæftigelsesborgmester
Topøkonom: Jobcentret skal tænde den lediges lyst til at skifte branche
Økonomiprofessor Philipp Schröder forudser varige strukturforandringer i flere brancher i kølvandet på COVID-19