Et personligt behov for at få udformet et juridisk dokument og skrækken for en høj advokatregning inspirerede Anders Risager til at udvikle en løsning, der digitaliserer juridiske dokumenter og gør det nemt for advokat og klient at samarbejde om dokumenter. Lige nu er vi i dialog med iværksætteren om et eventuelt samarbejde mellem Documendo og Schultz Legal Research.

I denne artikel går vi tæt på iværksættervirksomheden Documendo. Vi er nysgerrige på, hvem Documendo er, hvad de kan, og hvorfor de mener, at samarbejde er vejen frem inden for legal tech.

Men lad os starte et andet sted, nemlig der, hvor Schultz og Documendo møder hinanden. Som founding member af foreningen Nordic Legal Tech er Schultz paneldeltager ved forskellige legal tech hubs.

”Vi pitchede Documendo over for et panel, hvor Schultz deltog,” fortæller Anders Risager, CEO i Documendo:

”Her fik vi en god dialog og erfarede hurtigt, at der kan være synergi i et samarbejde mellem Schultz og Documendo.”

Ifølge Anders Risager er partnerskaber afgørende, når man arbejder med legal tech. Advokater har behov for løsninger, som skaber værdi, og hvor de sømløst kan navigere mellem forskellige løsninger:

"Når en jurist afslutter sin søgning i Schultz Legal Research, skal der typisk udarbejdes et juridisk dokument, og det kan Documendos løsning levere i en høj, ensartet kvalitet uanset dokumentets kompleksitet. Schultz Legal Research vil foreslå en række dokumenter, som kan dannes digitalt, og føre juristen direkte til det dokument, der er behov for. Documendo vil blive en naturlig forlængelse af den proces, juristen er i gang med, og derfor passer vores løsninger rigtig godt sammen"

Schultz Legal Research vil foreslå en række dokumenter, som kan dannes digitalt, og føre juristen direkte til det dokument, der er behov for. Documendo vil blive en naturlig forlængelse af den proces, juristen er i gang med, og derfor passer vores løsninger rigtig godt sammen.

Anders Risager, CEO i Documendo

Når digitalisering imødekommer et behov

Anders Risager fik idéen til Documendo, da han selv havde behov for at oprette et juridisk dokument. Skrækken for en høj advokatregning fik ham til i stedet at finde en skabelon på nettet.

Jeg fandt en skabelon på nettet, som jeg udfyldte, men oplevede hurtigt en tvivl om, hvorvidt dokumentet var juridisk korrekt.

Processen gjorde Anders irriteret, og med en iværksætter i maven begav han sig ud i at overbevise sin partner Tomas om, at de skulle udvikle en platform til digitalisering af juridiske dokumenter, som kunne bygge bro imellem advokaten og klienten.

Documendo har været i gang i to år, og tilbagemeldingen fra kunderne er, at de oplever løsningen som enormt fleksibel og intuitiv med et moderne ”look and feel”. Brugen af løsningen gør det nemmere at udveksle dokumenter mellem advokat og klient, idet begge parter kan lave en kombineret udfyldelse af det juridiske dokument.

Vi har udviklet en White label-løsning, hvor advokater nemt kan oprette avancerede spørgerammer. Klienterne har måske brug for flere juridiske dokumenter, som er afhængige af hinanden, og det tager spørgerammen højde for.

Advokaten sparer tid på oprettelse af dokumenter og modtager i stedet automatisk et advis om, at der ligger et dokument klar til juridisk review. Efter review kan advokaten ringe klienten op og gennemgå dokumentet.

Vi har udviklet en White label-løsning, hvor advokater nemt kan oprette avancerede spørgerammer. Klienterne har måske brug for flere juridiske dokumenter, som er afhængige af hinanden, og det tager spørgerammen højde for.

Anders Risager, CEO i Documendo

Legal tech i fremgang

Både Documendo og Schultz Legal Research er eksempler på, hvordan legal tech vinder indpas på det danske advokatmarked.

”Legal tech har været i fremgang de seneste år, og dets eksistensberettigelse stiger, i takt med at teknologien giver branchen den værdi, der er tiltænkt,” siger Anders Risager og afslutter:

 ”Vi kan hjælpe advokaterne med at frigøre dyrebare ressourcer, og vi kan sagtens mærke, at det gradvist bliver nemmere og nemmere at komme igennem med vores budskaber.”

”Med Schultz Legal Research kan man lynhurtigt fremsøge de nødvendige domme og paragraffer, der er helt afgørende for, at man med ro i maven kan tilbyde rådgivning af højeste kvalitet – Et must for alle advokater.”

Vil du holdes opdateret om Schultz Legal Research?

Relaterede nyheder

Claes Bach
Bach Advokater indgår early bird-aftale med Schultz Legal
Virksomheden får dermed adgang til en ny og intelligent løsning
Automatisering
Automatisering styrker forretningen
Nicholas Hawtin, CEO, Nordic Legal Tech: Forretningspotentialet i automatisering er stort.
Kasper Bundgaard
Salgschef
+45 81 77 68 44