”Schultz er et fantastisk sted at arbejde. Fedt miljø, gode kollegaer og spændende teknologier.” ”Vi har en fantastisk virksomhedskultur, vi skal værne om.” ”Jeg tror ikke, at den generelle ånd og atmosfære bliver meget bedre, end den er i Schultz.”

Sådan beskriver en række medarbejdere Schultz som arbejdsplads i den seneste medarbejdertilfredshedsundersøgelse. Det er femte år i træk, at Schultz er gladere end gennemsnittet. Mens landsgennemsnittet ligger på 76 point, opnår Schultz en score på 81 point.

Undersøgelsen er foretaget af konsulenthuset Ennova, og er blevet gennemført blandt de omtrent 190 medarbejdere og med en imponerende besvarelsesprocent på 100%. Undersøgelsen er foretaget i kølvandet på coronakrisen, og hos Ennova står resultatet klart: Schultz ligger markant over eksterne benchmark og er top-in-class flere steder.

”Jobindhold og arbejdsforhold driver engagementet hos Schultz – understøttet af meget flot ledelseskvalitet fra nærmeste leder. Derudover ses et særdeles flot resultat på psykologisk tryghed hos begge køn, og fortsat stor tillid til den overordnede ledelse,” skriver Ennova i evalueringen af undersøgelsen.

 

Arbejdskultur kendetegnet af tillid og åbenhed

Sidste års medarbejdertilfredshedsundersøgelse blev foretaget i februar, og på trods af corona og omkring 25% nye medarbejdere, har Schultz formået at fastholde et solidt niveau for glæde og tilfredshed blandt medarbejderne.

”Alle ledere har bestået et crash-course i distanceledelse med glans. Og så har de formået at bevare de meget meningsfulde relationer – på trods af en ’2D verden’ – og ikke mindst den sociale sammenhængskraft, der er så stor hos Schultz,” konkluderer Ennova.

”Jeg synes, at i års resultat vidner om, at vi under corona har formået at fastholde engagement og glæde blandt medarbejderne, hvilket har været et vigtigt fokuspunkt for os. Medarbejderne har været utroligt omstillingsparate, og vores ledere har formået, trods hjemmearbejde og isolationskrav, både at holde sammen på deres team og på fællesskabet. De har samtidig haft øje for den enkelte medarbejders behov og vist ekstra hensyn, hvor der var brug for det. Derfor scorer de også 91 point for at skabe arbejdskultur, der er kendetegnet af tillid og åbenhed,” fortæller Marianne Lassen, der er HR-chef i Schultz.

Jeg tror ikke, at den generelle ånd og atmosfære bliver meget bedre, end den er i Schultz.

Medarbejder i Schultz

Stærk loyalitet blandt medarbejderne

Mens arbejdsglæden ikke er til at tage fejl af, viser en eNPS-måling ligeledes stærk loyalitet og et unikt engagement blandt medarbejderne. Schultz opnår nemlig en ekstraordinær eNPS-score på 72, hvor benchmarket for IT-branchen ligger på 31 og landsgennemsnittet på 37.

”Jeg føler, at der er stor tillid til mig og mine evner som medarbejder. Der bliver lyttet seriøst til en, og man bliver positivt opfordret til at komme med egne ideer og initiativer, hvilket skaber et tillidsfuldt og motiverende samarbejde og arbejdsmiljø,” kommenterer en medarbejder.

Også fest og fejringer går igen. ”Jeg vil gerne rose Schultz for at være så gode til at fejre - stort og småt. Det betyder meget for mig, at man ved passende lejligheder stopper op og glædes over de resultater, vi har nået,” udtrykker en medarbejder.

”Vi har altid gjort en dyd ud af at skabe socialt sammenhold i Schultz, bl.a. ved at skabe rum for en bordfodboldsduel, at skåle god weekend i fredagsbaren og ved at hylde små som store sejre. Det kan være en svær kunst at skabe faglig og social gejst online, men resultatet viser, at vi er lykkedes med det – og så har vi selvfølgelig fejret ekstra efter genåbningen af Danmark,” understreger Marianne Lassen smilende.

Arbejdsglæde er en hjørnesten – og et vigtigt fokus i strategien

2021 blev også året, hvor en ny strategi blev præsenteret i Schultz. Her er der fokus på at sætte et endnu større aftryk på den offentlige sektor og samtidig entrere nye markeder. Det kræver dels fokus på såvel nye som eksisterende kunder og partnerskaber, men i særdeleshed også at sikre arbejdsliv med mening.

”Medarbejdertrivsel er et væsentligt element i vores strategi og helt afgørende for vores formåen. Vi opererer ud fra en filosofi om arbejdsliv med mening, der betyder, at vi har et ansvar, og vi er motiveret af og arbejder for at gøre en mærkbar forskel for samfundet, bl.a. ved at styrke retssikkerheden og hjælpe ledige i arbejde. Det kan vi kun gøre, hvis vi som virksomhed står stærkt, og der mener jeg, at faglige fællesskaber, et særligt socialt kit, tryghed og trivsel skal vægtes højt og prioriteres. Det skal være meningsfuldt at gå på arbejde hver dag,” fortæller adm. direktør i Schultz Simon Svarrer.

Mød vores medarbejdere

Rasmus Lohals Larsen, seniorudvikler i Schultz
Seniorudvikler
Rasmus Lohals Larsen
Iben Thagaard, fagspecialist på beskæftigelsesområdet
Fagspecialist
Iben Thagaard
Allan Friis Hansen_Schultz
Softwarearkitekt
Allan Friis Hansen